Lénárt egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved, nagyon kevés információval rendelkezik az orvostudomány. Az orvosok meglátása szörnyű volt, Lénárt örök életében mozgásképtelen lesz.  Ez egy kromozómás betegség, ami minden 50,000-ik csecsemőnél jelentkezik.

Lénárttal 9 hónapos kora óta rendszeresen látogatjuk Taszity doktor urat. Születésekor megállapitották, hogy egy nagyon ritka genetikai betegségben szenved, megállt a fejlődése, növekedése, epileptikus rohamai vannak.

A terhesség  34-ik  hetében a nőgyógyász észrevette, hogy a magzat  nem fejlődik. Igy az utolsó másfél hónapban az édesanya kórházban volt megfigyelésen. Senki nem tudott mondani semmit a babáról. Egyedül keresgélt az interneten és rájött, hogy valami kromozómás rendellenességről van szó, vagy valami nincs rendben a méhhel. Rettenetes balsejtelemmel várták az örömteli nagy napot. A kisbaba 2300 grammal és 44 centiméterrel született. Az orvosok azonnal észlelték a Wolf-Hirsch-Horn szindrómát, amit később a részletes kivizsgálások után igazoltak. A félelmeink beigazolódtak. Ezek a gyerekek nem fejlődnek sem fizikailag, sem szellemileg és két éves korukig elhaláloznak. Ezzel a betegséggel küzdő gyerekek intézetekben, kórházakban élik le életüket.

Egy alkalommal édesanyám olvasott egy cikket Taszity doktorról. Addig nem hittünk az alternativ gyógymódokban, viszont csak ez maradt már nekünk. Az óta rendszeresen járunk dr Taszityhoz. Minden alkalommal jobbak az eredmények, látható a javulás. Amikor már teljesen elveszitettük a reményt, csoda történt.
Nyolc hónap után Lénárt megtanult ülni. Egy év intenziv kezelés után Lénárt két évesen elkezdett mászni. Sokat fejlődött, lelkileg kiegyensúlyozottabb lett, elkezdett érdeklődni a környezete iránt. Természetesen a gyógykezelésekben részt vettek  fizioterapeuták és logopédusok egyaránt. Lénárt koncentrál, majdnem mindent megért, nincsenek szivproblémái és  megtanult járni is. Akkor, amikor elkezdett  mászni, Taszity doktor úr azt mondta, hogy Lénárt meg fog tanulni járni is. Januárban tette meg az első lépéseket, segitséggel, önállóan pedig július végén. Napról-napra többet tudott járni, egyre stabilabb volt. Természetesen nagy ünnepséget csináltunk, ahol jelent volt Taszity doktor úr is. Ő is nagyon büszke a Lénárt állapotában elért pozitiv eredményekre.

Taszity doktor urat világszerte ismerik. Lénárt gyermekgyógyásza is tudja, hogyan jutottunk el idáig. Más orvossal, szakemberrel még nem beszéltünk erről. Mégis úgy döntöttem, hogy beszélni fogok, azért, hogy minnél többen halljanak és minnél többen ismerjék meg Taszity doktor urat, minél több embernek adjak lehetőséget a reményre. Lénárt betegségéről már lassan egy éve nem gondolkodok, minden változásnak és haladásnak csak örülni tudunk.

Miután Lénárt járni kezdett vállaltunk még egy gyermeket, iy ma Lénártnak van egy gyönyörű, egészséges kishuga Lana.

Lénárt nagyon szereti Taszity doktor urat, minden alkalommal sokat játszanak, mindent megért és a maga módján mindenre ad választ.
Továbbra is járunk a kezelésekre, mert Lénártnak nagyon sokat segitenek.